inženýrská a projektová kancelář | statika staveb

Winter classic sledge hokejistů nabídl dovednostní soutěže i bitky

Winter classic sledge hokejistů nabídl dovednostní soutěže i bitky

Winter classic, nebo-li hokejové utkání pod širým nebem, není jen výsadou zámořské NHL. Přesvědčili se o tom fanoušci v lázních Jeseník. Lítý boj tam svedli sledge hokejisté. Exhibice Východ - Západ nakonec skončila remízou 6:6.

Výsledek ale nebyl nejdůležitější. Především šlo o propagaci sledge hokeje. Sportu, který má své mistrovství světa a český tým se objevil i na loňské paralympiádě v Soči, kde vybojoval páté místo. 

V Jeseníku se sešli nejlepší hráči domácí extraligy a divákům ukázali nejen to, co se dá na saních a s hokejkou dokázat. Nechyběly totiž ani dovedností soutěže a také bitky. Zkrátka ukázka toho, že sledge hokej se nehraje v rukavičkách. 

„Je třeba to propagovat a dostávat to ven. Je to hodně náročný sport, rychlý, dynamický. Myslím si, že každý, kdo to viděl poprvé, byl docela překvapený,“ domnívá se reprezentační gólman Jan Matoušek.

Jednu z cen pro nejlepšího hráče získal pardubický obránce Tomáš Kvoch. Účastník dvou paralympijských turnajů si exhibici užíval. Zároveň ale potvrdil, že konec jeho reprezentační kariéry je definitivní. Ani dubnové mistrovství světa ve Spojených státech prý jeho rozhodnutí nezmění. 

„U reprezentace už jsem skončil. Klukům fandím, aby v Buffalu udělali co nejlepší výsledek. Věřím, že přijdou noví hráči a bude to růst. Po Soči jsem měl zdravotní problémy, takže nemůžu pokračovat. Správně bych neměl hrát ani ligu, ale mě to nedá,“ říkal Tomáš Kvoch. 

Do hry se na menším kluzišti pod širým nebem zapojil i reprezentační trenér Jiří Bříza. Mimochodem, často takovou příležitost nemá. 

„Tohle bylo asi potřetí. Dvakrát jsem se zapojil do tréninku a dneska do zápasu.“ Přes nepříznivé počasí si aktéři zápas užili. 

„Výborná atmosféra, kluci jsou nadšení a v těchto retro podmínkách se cítíme jako v 80. letech. Takže jen nadšení a oslava sledge hokeje,“ užíval si exhibici reprezentační kouč. 





Log in