inženýrská a projektová kancelář | statika staveb

Winter Classic 2015

Winter Classic 2015

Za mořem jsou zápasy pod širým nebem každoroční tradicí, ne už tak v české soutěži. Parádní zpestření sezony si letos ovšem nachystali borci, na jejichž zápasy sice tisícovky fanoušků nechodí, ale podporu si zaslouží snad ještě větší. V sobotu 17. ledna od 15 hodin se v lázeňském Jeseníku koná Winter Classic v podání českých sledge hokejistů!

Něco podobného ještě nezažili. Už teď se reprezentace poctivě chystá na vrchol sezony – mistrovství světa v Buffalu – a svou přípravu si zpestří hodně netradiční víkendovou akcí. „Má vlastně tři motivy. Tím prvním je týmové soustředění, v pátek a neděli budeme mít tréninkové jednotky. V sobotu proběhne zápas, a třetí věcí je společenský rozměr,“ přibližuje manažer národního týmu Tomáš Rak.

Hokejisté se musí obejít bez svého komfortu, na který si zvykli v litoměřické Kalich Areně. Tentokrát se sejdou v Jeseníku. „Tréninky i zápas proběhnou v Priessnitzových léčebných lázních. Máme tam venkovní přírodní kluziště, které je chlazené,“ popisuje Rak. Hokejisté se rozdělí do dvou týmů, mezi sebou budou bojovat ligové výběry Západu s Východem.

Národní tým v probíhajícím ročníku absolvoval dvojici turnajů, ze kterých si odnesl jedno prvenství a jedno druhé místo. Přípravu na světový šampionát bere hodně vážně, teď už se schází každý týden. „Ale některá soustředění se snažíme dělat trochu jinak,“ potvrzuje manažer mimořádnost nadcházející akce. Hned týden po ní zamíří reprezentanti do Drážďan na další turnaj, teď mají v krásném prostředí moravských hor nejlepší možnost, jak utužit kolektiv.

„Hráči přivezou manželky a přítelkyně, potkají se v rámci společenského večera. Kluci žijí normální životy a řeší problémy jako ostatní lidé, nejsou to profesionální sportovci. Někomu to rodina toleruje, někomu míň… Všichni teď nasbírají zážitky,“ těší se Tomáš Rak na unikátní víkend.

Český sledge hokej, který patří mezi širší světovou špičku, si chce získat příznivce i v dalších koutech republiky. „Samozřejmě je to trochu odlehlé místo. Ale na druhou stranu bychom byli rádi, aby se sledge hokej dostal do podvědomí lidí v různých krajích. Znají ho v Praze, Brně, Litoměřicích, což je fajn, ale Jeseník je taky spádovou oblastí. Právě na tom hřišti má svoji ligu a lázně jsou plné. Takže nějaká pětistovka lidí by se mohla přijít podívat,“ věří manažer reprezentace Tomáš Rak. Jedinečné utkání startuje v 15 hodin a všichni příznivci jsou na něj srdečně zváni!





Log in