inženýrská a projektová kancelář | statika staveb

Sledge reprezentace otevírá sezonu turnajem v Hannoveru

Sledge reprezentace otevírá sezonu turnajem v Hannoveru

Z pohledu aktuálních olympijských výsledků jde o nejúspěšnější českou reprezentaci. Sledge hokejisté dosáhli ve Vancouveru i Soči na páté místo, teď jim odstartoval další čtyřletý cyklus a o víkendu je čeká první mezinárodní akce nové sezony. V Langenhagenu, na periferii Hannoveru, budou chtít uspět v konkurenci Švédska, Itálie a domácího Německa.

Turnaj je prvním dílkem do mozaiky nově vzniklé Světové série ledního sledge hokeje. Ta bude v Evropě probíhat formou osvědčených klání čtyř národů – loni takhle Češi zamířili do Soči a Podolsku, před Vánoci se svým fanouškům předvedli také ve Zlíně.

I letos přijde na řadu domácí turnaj. Tentokrát se uskuteční mezi 19. a 21. prosincem v Litoměřicích, hlavním dějišti tréninkových kempů národního výběru. Svěřenci trenéra Jiřího Břízy už teď směřují svou přípravu k vrcholu sezony, kterým bude na přelomu dubna a května mistrovství světa v americkém Buffalu.

Na posledních dvou světových šampionátech zbyly na české bojovníky jen bramborové medaile, v součtu s umístěním na olympiádách už jim to dává dohromady hodně slušnou motivaci, aby tentokrát dosáhli na vysněný a historický cenný kov! V Buffalu na ně čeká zbrusu nový ledový komplex Harborcenter, který ještě předtím přivítá i mistrovství světa žen do 18 let.

Rozpis turnaje čtyř v Langenhagenu

pátek 24. října 2014:

18:30 Itálie – Česká republika
20:30 Německo – Švédsko

sobota 25. října 2014:

11:00 Německo – Itálie
13:30 Česká republika – Švédsko

neděle 26. října 2014:

9:30 Švédsko – Itálie
11:45 Německo – Česká republika





Log in